19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Суд відпустив із СІЗО винуватця ДТП, яка забрала життя 9 працівників житомирського ТТУ

Суд відпустив із СІЗО винуватця ДТП, яка забрала життя 9 працівників житомирського ТТУ

  • 11 червня, 2020 8:57
Водій автоцистерни, який врізався у пасажирський автобус на Житомирщині та забрав життя 9 людей, вийшов із СІЗО. Постраждали тієї страшної ночі працівники Житомирського трамвайно-тролейбусного управління, які поверталися із відпочинку в Карпатах.

Як розповіла адвокат потерпілих, горе-водія затримали на місці, і в камері СІЗО він провів півроку. Однак нещодавно суд постановив змінити утримання під вартою на домашній арешт, і чоловік поїхав додому на Тернопільщину, повідомляють "Факти".
 

"Підозрюваний може переховуватися і надалі: на час розгляду справи в суді він мав при собі закордонний паспорт. Суд його зобов’язав здати паспорт в органи міграційної служби, однак жодних підтверджень того, що паспорт зданий, немає. Він проживає в іншій області", – заявила Анна Качмар.


Сам водій відмовляється визнавати вину у скоєному: автобус на дорозі він побачив “запізно”.
 

"Будуть засідання, буде з’ясовуватися. Я учасник дорожньої трагедії, але винним себе не вважаю. Машина обганяла мене, я не міг обійти. Все сталося за кілька секунд", – заявив Анатолій Храновський, водій автоцистерни.


Підозрюваний працював на приватну фірму, на яку постраждалі подали позов близько 5 млн грн компенсації, адже більшість із них проходять дороговартісне лікування. Якщо вину чоловіка доведуть у суді, йому загрожує ув’язнення строком до 10 років.

Як повідомляв "Журнал Житомира", жахлива ДТП сталася вночі 23 вересня 2019 року на 250 км автодороги Київ-Чоп у Новоград-Волинському районі. Унаслідок дорожньо-транспортної події 9 пасажирів автобуса загинули на місці, ще 16 осіб, у тому числі водій вантажного автомобіля, одержали травми різної тяжкості.
Поділитись

Новини по темі: