28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Бюджет Житомира за два місяці недоотримав 70 млн гривень

  • 3 червня, 2020 17:19
Надходження до бюджету Житомира за 1 квартал 2020 року склали 660,5 млн грн, з них 632,4 млн грн – доходи загального фонду, які виконано на 87% у порівнянні з плановими показниками й на 119% – у порівнянні з попереднім роком.  

Про основні показники виконання бюджету Житомирської міської ОТГ йшлося на засіданні виконавчого комітету міської ради

«Перевиконання на 19% до першого кварталу минулого року основної частини загального фонду місцевого бюджету дало змогу своєчасно профінансувати видатки на здійснення заходів, спрямованих на протидію поширення коронавірусної інфекції», – зауважують у мерії.
 

«Наразі ми поки оптимістично ставимося до виконання як дохідної, так і видаткової частини, оскільки доходи квітня і травня тримаються на рівні 10-11 %. Однак  додаткових джерел щодо збільшення видаткової й дохідної частини не бачимо», – зазначає Діна Прохорчук, директор департаменту бюджету та фінансів міської ради.




За квітень і травень місяць місцевий бюджет недоотримав в дохідній частині близько 70 млн грн у порівнянні з динамікою наповнення першого кварталу. 
 

«Це кошти, які дозволили б спланувати бюджет розвитку. Та попри недоотримання доходів місто продовжує працювати й не буде зупинятися», – говорить міський голова Сергій Сухомлин.


У міській раді наголошують, що на сьогодні повністю забезпечено своєчасне фінансування захищених і незахищених видатків, профінансовано видатки капітального і поточного характеру.



Поділитись

Новини по темі: