25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Лісу стає все менше»: житомиряни вимагають припинити забудову поряд з Гідропарком

«Лісу стає все менше»: житомиряни вимагають припинити забудову поряд з Гідропарком

  • 3 червня, 2020 9:42
Житомиряни на платформі електронної демократії розмістили петицію з вимогою припинити забудову і приватизацію лісу поряд з Гідропарком.

Мова йде про ліс, який знаходиться поруч з Центром реабілітації. За останні роки на місці дерев там з'явились нові вулиці.
 

"Спочатку ділянки частково вирубують, потім огороджують зеленими загорожами (у вигляді кущових насаджень), згодом ставлять тимчасові паркани і забудовують будинками. Ще декілька років тому ця територія була суцільним лісом, був доступ до річки Тетерів, зараз вже там з'явилось декілька вулиць, а ці ділянки вже приватизовані за даними відкритої кадастрової карти України. Більше того, нові ділянки знову загороджують, а лісу стає все менше. Потрібно це зупинити", – зазначає автор петиції Ганна Шавурська.


До петиції прикріплене зображення відкритої кадастрової карти України, де за словами автора, позначено місце, яке розчищається під забудову.



До кінця збору підписів під петицією залишилось 22 дні. Підтримати її можна за посиланням.

Нагадаємо, в 2015 році "Журнал Житомира" вже писав про незаконну забудову лісу. Тоді прокуратура навіть наклала арешти на земельні ділянки. Згодом стало відомо, що у незаконному виділенні земельних ділянок і забудові земель лісового фонду може бути причетний колишній голова Житомирської РДА.
Поділитись

Новини по темі: