29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Грубі порушення: екологи вимагають закрити в Житомирській області звалище 60-тисячного міста

  • 1 червня, 2020 16:34
Екологи вимагають закрити сміттєзвалище, куди звозять побутові відходи з міста Новоград-Волинський. Як повідомляє екологічна інспекція Поліського округу, полігон хочуть закрити через грубі порушення експлуатації.
 

"Виявлено грубі порушення експлуатації полігону в частині приймання та захоронення твердих побутових відходів в урочищі Ржатківка на території Чижівської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області", – інформують екологи.


Комунальному підприємству було надано припис про усунення виявлених порушень, а посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. 

20 травня державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища провели повторну перевірку звалища і виявили, що вимоги припису не виконані. Відтак, екологічна інспекція скерувала до суду позовну заяву "про застосування заходів реагування до КП "Шляхрембуд", шляхом часткової зупинки діяльності".

"Заборонити експлуатацію полігону в частині приймання та захоронення твердих побутових відходів в урочищі Ржатківка на території Чижівської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області до моменту усунення грубих порушень вимог природоохоронного законодавства", – йдеться у позові.
Поділитись

Новини по темі: