20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У центрі Житомира руйнується старий будинок: цегла падає під ноги перехожим. ВІДЕО

У центрі Житомира руйнується старий будинок: цегла падає під ноги перехожим. ВІДЕО

  • 29 травня, 2020 11:46
У середмісті Житомира, у дворах по вулиці Київській, знаходиться напівзруйнована будівля, з якої регулярно падає цегла. Існує загроза здоров'ю та життю містян, адже поруч знаходиться проїзд, яким активно користуються житомиряни.

Міська влада каже, що веде переговори із власником будівлі, бо вся відповідальність лише на ньому, йдеться у сюжеті "Суспільне Житомир".

Житомиряни, що проживають поруч, не в захваті від такого сусідства, адже будівля може обвалитися у будь-який момент.
 

"Звісно, що страшно. Воно будь-якої хвилини може завалитися. Я дивлюся, що там уже почали розбирати, але з якою ціллю – чи це ті, хто там ночує, тобто, безпритульні, чи ще хто. Вони його ламають, щоб воно швидше впало. Моя думка: треба, щоб наша влада на це звернула увагу, бо це центр міста. Немає ніякої огорожі, а поряд кафе і житлові будинки", – розповідає житомирянка Галина.


За словами житомирського краєзнавця Сергія Собчука, ця будівля несе архітектурну цінність для міста лише у комплексі із прилеглими будинками.

"Якщо говорити конкретно про цей будинок, то він збудований у 30-х роках минулого століття. У 20-х роках комплекс всіх цих будівель, які нас оточують, був військовим містечком. Будинок збудовано доволі просто, але як комплексна споруда, він безумовно цікавий", – сказав Сергій Собчук.

Керівник міського управління житлового господарства розповів, що ця будівля є приватною власністю.
 

"До нас надходили звернення від жителів міста щодо перебування у цьому будинку осіб без постійного місця проживання, бо доступ до приміщень там відкритий. Так само надходила інформація про виникнення пожеж. Питання виносили на комісію з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результами роботи, комісія почала пророблювати активну роботу із власником будівлі, бо вся відповідальність на сьогодні покладається на власника. Власникові надіслали відповідні попередження і листи. Тож, ми очікуємо рішення власника про строки та заходи, які він буде вживати, щоб убезпечити громадян міста", – зазначив Ігор Задорожній.


Власник будинку повідомив, що у березні він отримав кадастровий номер на цю будівлю і в червні почнуться роботи з реконструкції. Будівлю мають огородити.
 
Поділитись

Новини по темі: