24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Збирав базу даних: кіберполіція затримала у Житомирі працівника служби таксі

Збирав базу даних: кіберполіція затримала у Житомирі працівника служби таксі

  • 27 травня, 2020 17:36
У Житомирі кіберполіція викрила працівника служби таксі у несанкціонованих діях з інформацією. Відомо, що чоловіка підозрюють у копіюванні та розповсюдженні бази даних водіїв і клієнтів.
 

"Працюючи у підрозділі технічної підтримки однієї зі служб таксі в обласному центрі скористався доступом до бази персональних даних у власних цілях. Володіючи необхідними технічними знаннями, він створив програмне забезпечення, через яке було автоматизовано скопійовано інформацію з бази", – інформує Департамент кіберполіції Національної поліції України.


Згодом, змінивши місце роботи, уже в іншій службі таксі Житомира, чоловік використав скопійовану інформацію про водіїв і клієнтів конкурентів для розсилки їм смс-повідомлень про вигідніші умови роботи і послуг. 

У результаті проведених слідчих дій правоохоронці вилучили речові докази, які свідчили про протиправну діяльність 27-річного житомирянина. Усе вилучене направлене на експертне дослідження.

Нині йому повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 362. За чинним законодавством чоловікові може загрожувати від 3 до 6 років ув’язнення. 
Поділитись

Новини по темі: