20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Під вулицею Великою Бердичівською тріснув каналізаційний колектор, побудований ще в 1966 році

Під вулицею Великою Бердичівською тріснув каналізаційний колектор, побудований ще в 1966 році

  • 27 травня, 2020 14:46
У Житомирі під вулицею Великою Бердичівською збираються відремонтувати ділянку каналізаційного колектора, яка була побудована ще в 1966 році. Про це говорили 27 травня під час засідання виконавчого комітету міської ради.

Каналізаційний колектор діаметром 500 мм має загальну протяжність 550 погонних метрів. Глибина залягання колектора місцями складає 4,8 м.

Наразі в ньому є тріщина. У разі виконання аварійних робіт відкритим способом, необхідно розкопувати всю вулицю, адже ширина котловану становитиме до 8 м. Наразі міська рада шукає альтернативні шляхи ремонту.
 

«Ми довго шукали найбільш прийнятний варіант санації. На сьогодні він є. Щоб уникнути великих монтажних робіт, використовується такий метод: у колектор заводиться полімерний матеріал, який потім кристалізується. На цей період стоки перекачуються із колодязя в колодязь. Таким чином, без зупинки каналізування виконуються усі необхідні роботи. Для того, щоб КП «Житомирводоканал» могло розпочати відповідні підготовчі роботи, насамперед, оголосити тендер, необхідно внести зміни до Програми благоустрою та розвитку комунального господарства Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на 2016-2022 роки», - зазначив Олександр Марцун, начальник управління комунального господарства міської ради.


Члени виконавчого комітету міської ради погодили внесення відповідних змін та доповнень до програми. Далі зміни мають затвердити на сесії міської ради і лише після того «Житомирводоканал» зможе оголосити тендер на ремонт.



Поділитись

Новини по темі: