28 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області психіатричну лікарню можуть об'єднати з наркодиспансером

  • 19 травня, 2020 14:37
Через недостатнє фінансування у Житомирській області можуть об'єднати психіатричну лікарню з наркодиспансером. Наразі недофінансування психіатричної лікарні складає близько 40%.

Про це сьогодні, 19 травня, під час онлайн-брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик.
 

"В області є два заклади, які надають психіатричну допомогу. Це обласний спеціалізований Центр психічного здоров'я і обласна психіатрична лікарня №2 в Прилуках. По тих пакетах, які заключені із Національною службою здоров'я України, є недостатність практично 40% фінансування. На сьогодні медичні працівники не звільняються, не скорочуються ліжка. Ми направили лист на Міністерство охорони здоров'я і Національну службу здоров'я України - пропонуємо збільшити фінансування для того, щоб дійсно надавалася повноцінна психіатрична допомога", – проінформував Микола Суслик.


Відповідаючи на питання журналістів щодо об'єднання психіатричної лікарні з наркодиспансером, Микола Суслик сказав, що таке об'єднання можливе.

"Питання об'єднання наших закладів воно завжди на часі. В багатьох областях України і раніше в нас теж такі заклади функціонували, як єдиний заклад, який надавав споріднену допомогу – і наркозалежним, і психічно хворим", – зазначив начальник управління охорони здоров’я ОДА.
Поділитись

Новини по темі: