25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Обрала допомогу людям»: історія про медсестру з Житомира, яка сама попросилася працювати в інфекційне відділення під час пандемії

«Обрала допомогу людям»: історія про медсестру з Житомира, яка сама попросилася працювати в інфекційне відділення під час пандемії

  • 12 травня, 2020 16:52
12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. На честь свята Житомирська облдержадміністрація розповіла історію медсестри, яка нещодавно проживала та навчалася за кордоном, проте зараз вона тут, в рідному місті, і допомагає у боротьбі з коронавірусною інфекцією.

23-річна Юлія Димбровська зараз працює медичною сестрою в інфекційному відділенні у першій міській лікарні Житомира. Вона була медичною сестрою в цьому інфекційному відділенні три роки тому. У дівчини так склалася доля, що вона переїхала до Ізраїлю, де продовжувала навчатися медичній справі для отримання ліцензії. У березні Юлія Димбровська прилетіла до України на день народження своєї мами, але назад повернутися вже не змогла. Кордони між країнами закрили, авіасполучення скасували.

 

«Наприкінці березня я не змогла повернутися до навчання. Але поки я в Житомирі, то працюю за фахом у лікарні. Так, з 1 квітня я повернулася до інфекційного відділення. Я розумію, на скільки важлива для країни наразі робота та підтримка кожного медичного працівника», – розповідає пані Юлія.


Колеги та керівництво молодої медсестри зазначають, що дівчина вирізняється наполегливістю та відданістю своїй роботі.

Крім того, саме Юлія Димбровська спілкувалася з першим заступником голови ОДА Володимиром Федоренком, коли він здавав аналіз для проведення тестування на визначення коронавірусу. Потім на своїй сторінці у Фейсбуці Володимир Федоренко зазначив, що його вразила історія дівчини, яка сама попросилася працювати до лікарні в інфекційне відділення під час карантину.


 

«Скільки в неї доброти та людяності, відданості своїй професії. Вона могла залишитися осторонь, але обрала допомогу людям», – написав Володимир Федоренко.


Наразі дівчина продовжує працювати в лікарні, хоча планує повернутися до навчання.

«У мене так склалося життя, що тепер проживаю в Ізраїлі. І все ж планую повернутися назад, адже маю ще завершити навчання. Ми обов’язково переможемо пандемію коронавірусу і кожен зможе жити, як раніше», – підсумовує пані Юлія.
Поділитись

Новини по темі: