19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир найбільше «просунувся» у знятті карантину: влада розмірковує над відкриттям садочків

Житомир найбільше «просунувся» у знятті карантину: влада розмірковує над відкриттям садочків

  • 11 травня, 2020 13:59
У Житомирі на послаблення карантину хочуть випустити на маршрути більше громадського транспорту і ходити він має частіше. А ще думають, як відкрити дитячі садки. Адже бізнес повертається до роботи, а дітей треба десь залишати.

Кажуть, епідеміологічна ситуація в регіоні - стабільна. Напередодні було лише 5 інфікованих, щоправда сьогодні - уже більше 30, йдеться у ТСН.Тиждень. 

Але чи реальні ці цифри, тепер є деякі сумніви. Адже довкола тестування цього тижня спалахнув скандал. Санлікар області заявив - робота лабораторії, де роблять ПРЛ-тести паралізована. У черзі уже 800 зразків, а за добу лабораторія встигає опрацювати трохи більше 100.

А ще розказав, що два лаборанти і два вірусологи валяться з ніг. А більше фахівців немає.  У Житомир терміново виїхав головний санлікар України  і заявив - підлеглого у цій області треба міняти. А місцеві чиновники присяглися, що про проблему чують уперше.

"Казав, що нам всього вистачає, вистачає тестів. З понеділка він почав казати, що нам не вистачає обладнання. Ще через день сказав, що нам потрібні вірусологи, нам потрібні лаборанти", - коментує голова Житомирської  обладміністрації Віталій Бунечко.


72-річний санітарний лікар одразу ж  зліг з гіпертонічним кризом.

На лікарняному звільнити його не можна. А цього, кажуть у місті, найбільше хотів мер. У нього з санітарним лікарем  відкрите протистояння. Лікар виступає за жорсткі заборони: вимагав зупинити не лише громадський, а й увесь приватний транспорт. Мер, навпаки, першим в Україні порушив  карантин. Щоправда, без зайвої огласки.

У місті уже десять днів працюють перукарні, салони краси, можна заходити в ресторани. У Черкасах, де хотіли зробити те ж саме, але заявили на всю Україну, від намірів відмовилися, бо отримали кримінальне провадження.

Як відомо, кількість інфікованих в Україні 10 травня збільшилася на 522 людини і тепер становить 15 232 лабораторно затверджені випадки COVID-19, з них 391 летальний,  3 060 пацієнтів одужало. Безпосередньо у Житомирській області 517 випадків.

Кореспондентка ТСН Олена Кузнєцова
 
Поділитись

Новини по темі: