16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

За продаж 6 гвоздик під час карантину на Житомирщині судили підприємця

  • 5 травня, 2020 15:30
У місті Бердичів судили підприємця, який порушив умови карантину. За інформацією Бердичівського міськрайонного суду жінка, зареєстрована як фізична особа-підприємець, продала чоловіку шість живих квіток і таким чином скоїла правопорушення.

«На суді продавчиня пояснила, що у своєму магазині займається продажем насіння та квітів, і що з 28-го березня, відколи було дозволено торгувати насінням, вона продавала тільки його. У день складення на неї протоколу в її магазині дійсно були гвоздики, які вона збиралась викинути через неналежну якість. Однак чоловік-покупець просто благав продати йому шість квіток на похорон. Також підприємець зазначила, що нині працює лише на доставку та не здійснює продажу з магазину», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що суд узяв до уваги пояснення жінки та свідка, вивчив усі матеріали справи, серед яких – копія доданого до протоколу фотознімка.

«На ньому зображено чоловіка із шістьома гвоздиками в руках, також вбачається, що продавець та покупець були забезпечені засобами захисту, інші покупці були відсутні, у магазині здійснювався продаж насіння», – інформує суд.

Зважаючи на обставини та характер правопорушення, враховуючи особу жінки, яка раніше до адмінвідповідальності не притягувалась і має скрутне матеріальне та сімейне становище; з огляду на те, що даним правопорушенням не було нікому заподіяно шкоди, суд вважав за можливе визнати його малозначним.

Суд звільнив жінку від адміністративної відповідальності, оголосивши усне зауваження. 
Поділитись

Новини по темі: