25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі банда «волонтерів» відібрала у пенсіонерів всі заощадження – понад 500 тис. грн

У Житомирі банда «волонтерів» відібрала у пенсіонерів всі заощадження – понад 500 тис. грн

  • 28 квітня, 2020 15:16
У Житомирі з'явилася банда "волонтерів", які представляються соціальними працівниками та грабують літніх людей. Про це попереджає поліція Житомирської області.

За інформацією правоохоронців, 27 квітня до квартири житомирських пенсіонерів завітали двоє жінок, які назвалися представниками благодійного фонду відомого політика.

Жінки почали розповідати 90-річному дідусеві про діяльність їх організації, ще й наполягли, аби до розмови приєдналась літня господиня. Жінці важко пересуватись у силу віку та хвороби, але вона змушена таки була вийти на кухню до візитерок. Жінки пробули у квартирі хвилин 10-15 і залишили благодійну допомогу у вигляді символічного продуктового набору.

Після візиту жінок господар оселі зайшов в одну з кімнат та побачив на підлозі портфель, в якому зберігались їх заощадження. Так чоловік виявив відсутність близько 300 тисяч гривень та 9 тисяч доларів.

Нині поліцейські працюють над встановленням осіб візитерок, ймовірно, ромської зовнішності, однак їх ідентифікація ускладнюється використанням обома захисних масок.
 

"Вочевидь, у "волонтерок" був спільник, який скористався незамкненими після їх входу дверима та обнишпорив оселю, допоки ті утримували увагу літнього подружжя. Аби знайти сховок та забрати звідти наявні цінності, виявилось достатньо кількох хвилин. Схема не нова: час від часу подібні факти реєструються", - прокоментував начальник Житомирського відділу поліції Сергій Крошко.


Якщо до вашої оселі постукали подібні "волонтерки" або ви стали свідком схожої ситуації з сусідами, особлива їх увага до людей старшого віку, негайно телефонуйте на "102".
Поділитись

Новини по темі: