29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • На півночі області знову виникла лісова пожежа: вітер несе дим на Житомир

На півночі області знову виникла лісова пожежа: вітер несе дим на Житомир

  • 24 квітня, 2020 8:25
На півночі Житомирщини знову виникла лісова пожежа, до гасіння якої долучилися авіація, рятувальники та лісова охорона. Про це інформує Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.

"У другій половині дня в Поясківському лісництві Білокоровицького лісгоспу виникла пожежа, яка відразу ж набула загрозливих масштабів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до її локалізації залучено близько 50 осіб лісової охорони та понад 10 одиниць техніки. До гасіння долучилися 25 рятувальників з 4 автоцистернами, співробітники сусідніх лісгоспів, працює авіація.

Крім того, триває гасіння вогню у Виступовицькому, Бережестському та Словечанському лісництвах.

Як повідомили в Українському гідрометцентрі, продукти горіння, які викидаються в атмосферу під час пожеж на півночі області, вітер відносить в бік Коростеня та Житомира.

"Переміщення продуктів горіння, які викидаються в атмосферу, відбувається у південному напрямку зі швидкістю 10-15 км/год: із Зони відчуження – на західні райони Київської області, а з північних районів Житомирської області – в напрямку міст Коростень та Житомир", – сказав директор гідрометцентру Микола Кульбіда.
Поділитись

Новини по темі: