29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Зірвалася закупівля ШВЛ: компанія відмовилася постачати апарати до Житомира

Зірвалася закупівля ШВЛ: компанія відмовилася постачати апарати до Житомира

  • 23 квітня, 2020 15:07
Компанія, яку Кабінет міністрів рекомендує для замовлення апаратів ШВЛ, попри підписаний договір, відмовилася поставити Житомиру необхідне обладнання.

Про це під час брифінгу заявив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, повідомляє Укрінформ.
 

«Ми ще декілька тижнів тому підписали договір на закупівлю апаратів ШВЛ і після того компанія відмовилася від їх постачання у зв’язку з тим, що країни Європи та Америки обмежили продаж апаратів ШВЛ. Тому цей контракт неможливо було виконати з компанією-постачальником. Хоча вона на сайті Кабміну значиться як одна із 10, яка заслуговує на довіру і дійсно може постачати апарати ШВЛ», - розповів Сухомлин.


За його словами, на засіданні виконавчого комітету міськради перерозподілили кошти, передбачені на медицину, аби спрямувати їх на закупівлю апаратів ШВЛ. Після наради з лікарями та анестезіологами прийняли рішення про придбання швейцарського обладнання, бо хоч воно й дорожче, але надійне.

Мер повідомив, що медзаклади Житомира мали 41 апарат ШВЛ. Нещодавно два подарували благодійники і наразі очікують на ще один такий. Крім того, за кошти міського бюджету планують купити близько 5, а один – за кошти субвенції на соціально-економічний розвиток із держбюджету.
Поділитись

Новини по темі: