26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Втік з військової частини: в Бердичеві затримали хлопця, який розгулював з бойовою гранатою. ФОТО

Втік з військової частини: в Бердичеві затримали хлопця, який розгулював з бойовою гранатою. ФОТО

  • 22 квітня, 2020 16:56
У Бердичеві правоохоронці під час патрулювання вулиць помітили підозрілого хлопця. Під час обшуку у нього виявили бойову гранату. Про це "Журналу Житомира" повідомляє поліція Житомирської області.

"Увечері посилений наряд поліції та нацгвардійців, патрулюючи один з мікрорайонів м. Бердичева, звернули увагу на підозрілу поведінку перехожого. При появі правоохоронців чоловік помітно занервував і невдало спробував зникнути з поля зору патрульних. Після нетривалого переслідування втікача таки затримали. Ситуація швидко прояснилась під час поверхневого огляду: при собі молодик зберігав корпус ручної гранати з підривачем", – розповідають у поліції. 

На місце прибула слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехнічної служби. За попереднім висновком спеціалістів, вилучений боєприпас є гранатою РГД-5 з підривачем типу УЗРГМ і міг становити небезпеку. Нині його направлено на експертне дослідження.



23-річного жителя Бердичівського району, який носив із собою боєприпас, поліцейські затримали. Про молодика відомо, що він є обвинуваченим у самовільному залишенні військової частини та ухиляється від суду. 

За фактом незаконного поводження з боєприпасами поліція розпочала досудове розслідування, у рамках якого з’ясовується походження вилученої гранати та мета її зберігання. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком від 3 до 7 років.
Поділитись

Новини по темі: