25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирі відтепер має сучасну систему для швидкої діагностики COVID-19

  • 16 квітня, 2020 8:32
В Житомирському обласному лабораторному центрі вже встановлена та працює нова французька сучасна система CFX96. Вона дозволить здійснювати ще більше тестувань на виявлення коронавірусу у жителів області. 

За інформацією облдержадміністрації, апарат для Житомирщини придбала корпорація «АТБ» у рамках допомоги у боротьбі з COVID-19.

Система CFX96 – це передовий апарат для найшвидшого і високоточного визначення коронавірусної інфекції. Він дозволяє лише за дві години перевірити близько 90 осіб.
 

«Ми вдячні за допомогу нашому лабораторному центру. Раніше працювали на двох вже застарілих апаратах, яким виповнилось по 12 років. Тепер маємо нагоду проводити дослідження на новітній системі, лише залишається проблема у дефіциті безпосередньо вірусологів, які проводять тести. Але поки що справляємося», – розповідає головний санітарний лікар Житомирської області, директор Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України Зіновій Параманов.


Сучасну систему для ПЛР-діагностики в лабораторному центрі після встановлення та перевірки одразу ж запустили в роботу. І вже в перший день на цьому апарату провели 24 ПЛР-дослідження.
Поділитись

Новини по темі: