25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Вогонь ледь не знищив село: поліція відкрила кримінальну справу через пожежу на Житомирщині

Вогонь ледь не знищив село: поліція відкрила кримінальну справу через пожежу на Житомирщині

  • 14 квітня, 2020 11:43
Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом масштабної пожежі у Романівському районі, внаслідок якої вогонь охопив 27 будівель, 2 з них – будинки, де проживають люди.

Як повідомляв «ЖЖ», події розгортались 13 квітня в селі Борятин. Надзвичайникам вдалося локалізувати та ліквідувати вогонь того ж дня. У приборканні вогню брали участь також правоохоронці, лісівники, жителі Борятина та сусідніх населених пунктів. 

Один із рятувальників під час гасіння пожежі отримав опіки верхніх дихальних шляхів та госпіталізований до реанімаційного відділення лікарні.

Попередньо встановлено, що через пориви вітру полум’я від сухостою за селом перекинулось на дерев’яні будівлі у самому селі. Під час огляду згорілої території задокументовано пошкодження вогнем зелених насаджень, лісосмуги та 27 приміщень у селі. Сума завданого збитку наразі встановлюється. 

Під час пожежі врятовано 71 будівлю – 28 житлових будинків та 43 господарських будівлі.

«Відомості про вказану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України. Причини загоряння та обставини пожежі наразі встановлюються», – говорять у поліції Житомирської області.
Поділитись

Новини по темі: