27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Без маски на дитячому майданчику: у Житомирі мати залишила 5-річного сина і на 40 хвилин пішла в магазин

Без маски на дитячому майданчику: у Житомирі мати залишила 5-річного сина і на 40 хвилин пішла в магазин

  • 10 квітня, 2020 9:42
У Житомирі мати залишила свого 5-річного сина без нагляду на дитячому майданчику і пішла на 40 хвилин у магазин. Інцидент стався в одному з мікрорайонів міста 9 квітня.

Як стало відомо "ЖЖ", дитину без нагляду батьків та засобів особистого захисту помітив дільничий офіцер.

"Зі слів п’ятирічної дитини, вдалося з’ясувати, що мама пішла до супермаркету, а його залишила на дитячому майданчику. Маму довелося чекати впродовж 40 хвилин", – інформує поліція.

Коли мама повернулась, поліцейський пояснив жінці небезпеку від таких дій та попередив про адміністративну відповідальність за подібне - це статті 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків по вихованню дітей) та 44-3 (Порушення правил карантину щодо людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також поліція нагадує, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №255 заборонено перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, інших осіб, відповідно до Закону або повнолітніх родичів дитини. Також на час карантину заборонено відвідування спортивних та дитячих майданчиків.
Поділитись

Новини по темі: