18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомиряни стали менше платити за електроенергію: місту загрожують віялові відключення. ВІДЕО

Житомиряни стали менше платити за електроенергію: місту загрожують віялові відключення. ВІДЕО

  • 8 квітня, 2020 8:33
У Житомирі під час карантину містяни стали менше платити за комунальні послуги, в тому числі і за спожиту електронергію. Якщо оплата за електроенергію і далі буде на низькому рівні, то можуть бути запроваджені віяльні відключення електроенергії. 

Про це голова правління "Житомиробленерго" Олексій Шекета розповів в коментарі "Суспільне".

За словами комерційного директора підприємства Олега Нагірняка, у порівнянні з минулим роком платежі за використану елекроенергію суттєво зменшилися.
 

"Плата побутовими споживачами в минулі роки складала 80-90%, а сьогодні через дозвіл на відтермінування платежів за комунальні послуги у зв’язку з карантином плата впала до 30-40%. А підприємствами – до 50-60%. В залежності від сфери виробництва", – сказав Нагірняк.


У Житомирі на Смолянці знаходиться високовольтна підстанція, звідки електрична енергія надходить до більшості лікарень обласного центру. Сьогодні вона працює безперебійно. Але, за словами заступника технічного директора "Житомиробленерго" Анатолія Блажкевича, суттєве зменшення платежів за спожиту електроенергію може призупинити роботу підстанції.
 

"На сьогодні ми виконуємо всі планові ремонтні та профілактичні роботи. Але якщо не буде фінансування, не буде проплат, ми не зможемо працювати в нормальному режимі. І ця отака велика підстанція може зкпинитися", – зазначив Анатолій Блажкевич.


Відповідно до законодавства, на період карантину заборонено відключатия від енергопостачання життєзабезпечувальні підприємства та побутових споживачів і стягування пені за несвоєчасне здійснення платежів. Водночас плату за електроенергію ніхто не відміняв. Відключення боржників буде здійснюватися після скасування заборон.
 
Поділитись

Новини по темі: