25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Санаторій під Коростишевом підготували для обсервації громадян, які прибувають з-за кордону. ФОТО

Санаторій під Коростишевом підготували для обсервації громадян, які прибувають з-за кордону. ФОТО

  • 2 квітня, 2020 13:28
Санаторій «Лісова казка», що у Коростишівському районі, обрано місцем обсервації жителів Житомирищини, які повертаються із-за кордону або були в контакті з хворими на COVID-19.

Як повідомили «Журналу Житомира» в обласній раді, у закладі підготовлено 75 ліжок, створені всі умови для комфортного перебування, проживання та харчування - безкоштовне. Санаторій закупив майже на 300 тис. грн засобів індивідуального захисту та антисептиків.

Корпус, у якому знаходяться пацієнти на карантині, охороняє наряд поліції. Станом на 2 квітня тут на обсервації перебувають дві людини, які повернулись з Італії та Іспанії. Обидва вони у задовільному стані та не потребують медичної допомоги.
 

«Ці дві людини виявили самі бажання залишитись у санаторії, так як у них вдома немає умов для самоізоляції», - пояснила лікар Тетяна Литвиненко, яка особисто проводила первинний огляд обох пацієнтів та вже два тижні цілодобово перебуває в санаторії.


За умови, якщо у пацієнтів на 14-й день карантину не буде температури, їх випишуть та нададуть відповідну довідку. Нагадаємо, що відмова від карантину тягне за собою відповідальність і накладання штрафу у розмірі від 17 тис. грн до 34 тис. грн.











Поділитись

Новини по темі: