28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Індексація та додаткова 1000 грн: Міністр розповіла, коли чекати підвищені пенсії

Індексація та додаткова 1000 грн: Міністр розповіла, коли чекати підвищені пенсії

  • 1 квітня, 2020 15:37
Вже у квітні пенсіонерам проведуть виплату одноразової допомоги в розмірі 1 тис. грн, а через місяць українським пенсіонерам обіцяють провести індексацію.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду, передає УНІАН.

Зокрема, рішення включає запровадження з квітня 2020 року щомісячної виплати в розмірі до 500 грн пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9205 грн. 
 

«При цьому ми встановлюємо для таких пенсіонерів зі страховим стажем для жінок 20 років, а для чоловіків 25 років, що не може бути пенсійна виплата менш як 2600 грн. Тому що зараз така виплата 2000 грн. Тому ми пропонуємо провести такий перерахунок, і таку компенсацію отримають 1,5 млн пенсіонерів», - сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна. 


Міністр підкреслила, що пенсіонери старше 80 років отримають таку виплату на додаток до вже наявних у них надбавок учасників бойових дій, учасників війни, дітей війни тощо. Також рішення уряду передбачає проведення в травні 2020 року індексації пенсій на 11% для 7 млн пенсіонерів
 

«У травні провести індексацію пенсій на 11%. Але ми знаємо, що не всіх пенсіонерів торкнеться така індексація, і ми порахували, що 7 млн пенсіонерів отримають близько 260 грн. Тому ми пропонуємо тим пенсіонерам, які не будуть охоплені такою повномасштабною індексацією, і в яких є стаж роботи 30 років для жінок і 35 років для чоловіків, також для них підвищити мінімальну пенсійну виплату до 2100 грн», - зазначила Лазебна. 


Міністр підкреслила, що, з урахуванням збільшення пенсійних виплат, таке підвищення охопить понад 8,5 млн пенсіонерів. Також, згідно з прийнятою постановою, у квітні проведуть виплату одноразової допомоги в розмірі 1 тис. грн для 10 млн пенсіонерів, які отримують станом на 1 квітня 2020 року пенсію менш як 5 тис. грн. 
 

«Крім того, цю виплату отримають близько 600 тис. осіб, які отримують соціальну допомогу, а це діти з інвалідністю, особи з інвалідністю з дитинства, особи, які не мають права на пенсію, а також одержувачі тимчасової державної соціальної допомоги для людей, які досягли пенсійного віку, але не мають права на пенсійну виплату. Вони також отримають гарантовано по 1 тис. грн», - сказала Лазебна. 


Міністр зазначила, що виплати будуть проведені після внесення змін до бюджету і затвердження необхідних фінансових документів. 

«Якщо це все станеться, то вже з 14 квітня Пенсійний фонд нарахує всі ці виплати, і люди отримають по 1 тис. грн», - сказала Лазебна.

Як повідомлялося, на початку березня очікувалася автоматична індексація пенсій, однак уряд її переніс.
Поділитись

Новини по темі: