20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В ОДА розповіли, скільки апаратів штучної вентиляції легень мають лікарні Житомирщини

  • 25 березня, 2020 16:15
У медичних закладах Житомирської області зараз готові до використання 192 апарати штучної вентиляції легень, а ще 67 потрібно відремонтувати.

Про це під час брифінгу щодо ситуації з розповсюдженням коронавірусу в області 25 березня заявив начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик, повідомляє Укрінформ.
 

«Ми раніше давали інформацію про 178 апаратів штучної вентиляції легень. Провели повний аналіз всього обладнання, яке є в наших лікувально-профілактичних закладах, і тепер їх загальна кількість 259, з них 192 – це ті, які можна використовувати. Різниця, що звучить, це обладнання, яке потребує ремонту чи переоснащення. Думаю, що керівники наших закладів здійснять необхідні заходи, аби це обладнання також працювало, бо воно може замінити апарати, які зараз використовуються в операційних для надання анестезіологічної допомоги хворим з ургентною патологією», - зауважив Суслик.


Він додав, що при потребі для дихальної підтримки пацієнтів може використовуватися обладнання з палат інтенсивної терапії та те, яке використовуються в анестезіології.

За його словами, область не має жодного апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації.

«Їх 19 на всю Україну і в Житомирській області їх немає. Ми працюємо над тим, щоб такі апарати з’явилися і в нас. Вони дороговартісні. Апарат коштує приблизно 4,5-5 млн грн і плюс до 2 млн грн ще газовий аналізатор», – додав начальник управління охорони здоров’я.
Поділитись

Новини по темі: