26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Дезінфекція з вертольотів: поліція закликає житомирян не вірити у фейки

  • 18 березня, 2020 11:50
Підрозділи департаменту Кіберполіції фіксують збільшення розповсюдження в Україні неправдивої інформації щодо коронавірусу, яка сприяє поширенню паніки. 

Зокрема, у соцмережах та месенджерах розповсюджують фейк про розпилення вночі дезінфікуючих засобів із гелікоптерів над Житомиром і заборону прогулянок із дітьми вулицями міста.
 

"Змушені констатувати, що наразі інформаційно-аналітичні підрозділи департаменту Кіберполіції фіксують різке збільшення випадків розповсюдження різноманітних чуток та неправдивої інформації у зв’язку із введенням у державі режиму карантину для боротьби з особливо небезпечною коронавірусною інфекцією. Ті, хто розповсюджує фейки в таких умовах, мають на меті поширення паніки та дестабілізацію ситуації", – зазначають правоохоронці.


Громадяни повинні критично ставитись до чуток та інформувати про них Департамент кіберполіції: за електронною адресою callcenter@cyberpolice.gov.ua та телефоном 0442900110.

Правоохоронці також зазначають, що офіційна інформація про порядок організації карантинних заходів буде розповсюджуватися виключно офіційними каналами через Інтернет-портали Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ.



Поділитись

Новини по темі: