29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Радомишлі звільнили санітарку, яка відмовилася без захисного костюма мити палату після померлої від коронавірусу – ЗМІ

У Радомишлі звільнили санітарку, яка відмовилася без захисного костюма мити палату після померлої від коронавірусу – ЗМІ

  • 18 березня, 2020 10:27
У місті Радомишль Житомирської області звільнили санітарку інфекційного відділення, яка відмовилася без захисного комбінезона мити палату, де померла хвора на коронавірус жінка.

Про це жінка повідомила журналістам ТСН. Вона розповіла, що боялася принести коронавірус додому, бо в неї дитина з інвалідністю.
 

"Повинні бути комбінезон, повинні ми бути захищені, йди мий і тихенько йди додому. Я відмовилася. Було три захисні костюми, все. Нас було п'ятеро. І вони мене примушують. Не дай бог, я дитяті принесу", - розповіла сестра-господарка інфекційного відділення Радомишльської ЦРЛ Наталія Гриценко.


Районна влада підтверджує, що в лікарні обмаль захисних засобів. Гроші є, кажуть чиновники. А от купити ніде.

"Ми не можемо і не знаємо, де придбати. Тому ситуація патова", - говорить депутат Житомирської облради Микола Григоренко.

"Важко купити, скажу відверто, купити хотів, але купити їх проблема", - пояснює голова Радомишльської РДА Віктор Пулковський.

Як повідомляв "Журнал Житомира", у Радомишлі наразі ізольовані понад 30 осіб. Лікарі підозрюють, що їх могла інфікувати 71-річна хвора, яка днями померла від ускладнень, викликаних коронавірусом. 16 березня в Києві підтвердили перші випадки коронавірусу. Відомо, що один з хворих, молодий київський студент, контактував із хворою жінкою з Радомишля.
Поділитись

Новини по темі: