28 березня, 2024
Ми в соцмережах

В Україні зафіксували нові випадки інфікування коронавірусом

  • 16 березня, 2020 14:43
В Україні зафіксовано два нових випадки інфікування коронавірусом. 16 березня в Чернівецькій області у двох жінок було лабораторно підтверджено COVID-19. 

За інформацією Міністерства охорони здоров'я, пацієнтки ізольовані, їхній стан стабільний. Проводиться робота із контактними особами.

"Одна з інфікованих жінок повернулася впродовж інкубаційного періоду з Італії. Наразі всі особи, з якими вона близько контактувала, ізольовані в умовах стаціонару. Друга жінка останнім часом не покидала меж країни, контактнувала із лабораторно підтвердженим хворим на коронавірус. Раніше була госпіталізована із симптомами гострого вірусного захворювання, контактувала із хворим на коронавірусну інфекцію. Пацієнтку обстежували та надавали медичну допомогу в умовах ізоляції. Вранці 16 березня в неї лабораторно підтвердився COVID-19", – повідомляє МОЗ.

На сьогодні за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (1, летальний випадок) області.

У світі зареєстровано 169 387 випадків захворювання COVID-19, з них  77 257 (45,6%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 89 367  випадків у 142 країнах/територіях/регіонах.

Нагадаємо, у п'ятьох жителів Житомирської області за результатами вірусологічних досліджень обласного лабораторного центру підозра на Covid-19 не підтвердилася.
Поділитись

Новини по темі: