26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі провели оперативний штаб щодо запобігання поширенню коронавірусу: які рішення прийняті

  • 13 березня, 2020 15:05
Після подій, що сталися в Радомишльському районі, сьогодні в Житомирській області було терміново скликано перше засідання оперативного штабу щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу.

На початку засідання Зіновій Парамонов, директор Житомирського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України, сповістив, що спеціалістами центру проведена дезінфекція первинних вогнищ – це транспорт, яким користувалась хвора, у її будинку та приймальне інфекційне відділення районної лікарні, де вона перебувала.

Станом на 11 годину, у пацієнтки спостерігався стан середньої важкості, лікарі роблять все можливе, аби уникнути ускладень. Сьогодні в Радомишль виїхав головний інфекціоніст та головний пульмонолог Житомирської області, які проводитимуть подальші обстеження. 
 

"Ми встановили всіх контактних осіб, встановили церкву, в якій була на службі зазначена пані. Наразі встановлюється кількість осіб, які були на службі", – говорить голова ОДА Сергій Бунечко.


Вранці надійшла інформація з Бердичева, що пацієнт, для запобігання негативних наслідків, повідомив лікарів про свій стан та власноруч, власним автомобілем доїхав до інфекційного відділення. Відомо, що він відпочивав декілька тижнів в Італії. 

"Усі аналізи отримано, найближчим часом повідомимо про їх результати", – додав Бунечко.


За результатами роботи оперативного штабу вирішено:

 
  • тимчасово обмежити доступ громадян до державних установ та максимально перевести усі послуги в онлайн;
  • відкласти проведення міжнародних зустрічей, круглих столів та нарад з великою кількістю осіб;
  • обмежити відрядження держслужбовців;
  • зробити звернення громадян виключно через електронну пошту та форму звернення на відповідних сайтах;
  • рекомендуємо радам усіх рівнів відмовитися від проведення сесій, у разі терміновості – в закритому режимі;
  • вважаємо за потрібне рекомендувати громадянам відмовитися від закордонних поїздок в країни групи-ризику.

За рекомендаціями СБУ та Нацполіції оперативний штаб звернеться до усіх аптечних мереж в області з метою збільшення доступності до найнеобхідніших лікарських засобів для громадян та унеможливлення спекуляції із ціною на засоби захисту. Ціна повинна бути адекватною та без будь-якої спекулятивної націнки.

Державна прикордонна служба України повідомлятиме про усі повернення мешканців області з країн з високим ступенем захворювання.

Приватним роботодавцям радять максимально перевести працівників на дистаційну форму роботи. Від завтра в громадському транспорті усіх форм власності відбуватиметься проведення дезінфекції.
Поділитись

Новини по темі: