19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирській обллікарні реконструюють приймальне відділення: на роботи витратять 14 млн грн

У Житомирській обллікарні реконструюють приймальне відділення: на роботи витратять 14 млн грн

  • 11 березня, 2020 15:02
У Житомирі триває реконструкція приймально-діагностичного відділення обласної клінічної лікарні імені Гербачевського. Щоденно через це відділення проходить близько 150 пацієнтів. Приймально - діагностичне відділення працює цілодобово, сім днів на тиждень.

Як поінформував генеральний директор обласної лікарні Богдан Леськів, оновлене відділення складатиметься з двох підрозділів. Перший підрозділ надаватиме невідкладну медичну допомогу, буде розрахований на 4 реанімаційні ліжка та буде забезпечений необхідним персоналом.
 

«В місяць ми маємо 7-8 випадків, коли людину реанімують, фактично повертають з того світу. І ці процедури потрібно робити тут і зараз в приймальному відділенні, щоб встигнути її врятувати»,- розповідає Богдан Леськів.


Другий підрозділ – для пацієнтів, які будуть госпіталізовані на планове лікування.

Також у відділенні передбачено свій власний «банк крові» та «експрес-лабораторію». Сюди буде закуплено пересувний рентгенапарат, портативний УЗД апарат, фіброгастроскоп, фібробронхоскоп та інше обладання.

За інформацією обласної ради, вартість усіх робіт разом із необхідним обладнанням та меблями згідно проєктно-кошторисної документації складає майже 14 млн гривень.





Поділитись

Новини по темі: