24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі поруч з багатоповерхівками знаходиться небезпечне підприємство: місту загрожує техногенна катастрофа

У Житомирі поруч з багатоповерхівками знаходиться небезпечне підприємство: місту загрожує техногенна катастрофа

  • 5 березня, 2020 15:58
У Житомирі на вулиці Сингаївського знаходиться комунальне підприємство "М'ясомолторг". Холодильні установки підприємства досі працюють на небезпечному для людини аміаку. У разі поломки обладнання, яке зношене більш ніж на 90%, місту загрожує техногенна катастрофа.

У зв'язку з цим керівництво підприємства б’є на сполох, аби привернути увагу чиновників до проблеми, повідомляє видання "20 хвилин".
 

"Я дуже занепокоєний питанням роботи підприємства на аміаку. У нас в планах є цілковита заміна обладнання на фреон, але для цього нам потрібна фінансова допомога Житомирської обласної адміністрації, якій ми, до речі, частково і підпорядковуємося. Розумієте, все те, на чому зараз працюють наші люди, вже є зношеним приблизно на 92%. А це зовсім ненормально та цілком небезпечно для всього Житомира, а не тільки працівників. Більше того, зволікання з надходженням коштів може призвести до виникнення техногенної аварії, внаслідок якої доведеться евакуювати декілька тисяч осіб прилеглого до виробництва житлового району", – розповідає директор ЖКПП "М'ясомолторг" Валерій Огороднік.


Йдеться про суму у 4,2 млн гривень. 21 січня директор підприємства написав до облради прохання посприяти у фінансуванні ЖККП "М'ясомолторг", в першу чергу – заради безпеки.

Як стало відомо "Журналу Житомира", сьогодні, 5 березня, під час сесії Житомирської обласної ради було створено робочу групу, яка займеться вивченням ситуації на підприємстві. Також облрада дала дозвіл "М’ясомолторгу" на отримання кредиту в сумі 2,5 млн грн строком на 5 років.
Поділитись

Новини по темі: