19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Ліпнина, дорогі меблі і власний місточок: ЗМІ показали розкішний маєток митрополита УПЦ МП у Житомирі. ВІДЕО

Ліпнина, дорогі меблі і власний місточок: ЗМІ показали розкішний маєток митрополита УПЦ МП у Житомирі. ВІДЕО

  • 3 березня, 2020 12:25
  • 2
Архієрей Української православної церкви (Московського патріархату), митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Отець Никодим побудував елітний маєток у центрі Житомира і з розмахом відсвяткував своє новосілля.

«Митрополит фактично загарбав 20 соток комунальної землі і почав будувати маєток. Будівництво маєтку на 320 квадратних метрах ще рік назад тільки розпочиналося. Сьогодні - це оселя з дорогими меблями, системою «розумний дім» і власним місточком від будинку до собору», - говорять журналісти програми «Гроші», передає УНІАН.

До речі, сам владика не зміг сказати, скільки коштує будівництво маєтку. 
 

«Я не можу звести всі витрати. Я розумію, що все дорого», - зазначив він. 


Журналісти підрахували, що вартість будинку може бути від 100 до 200 тисяч доларів. А враховуючи ліпнину і розкішні меблі, вартість може бути і більшою. 

Звідки гроші? Кожен раз, коли парафіяни будуть ставити свічечку, вони робитимуть внесок у комфортне життя митрополита. Лише в місяць утримання такого маєтку може обходитися у тисячу доларів, стверджують журналісти. 

Свічний завод, який є у митрополита Никодима, один з найприбутковіших церковних бізнесів. Священники розповідають, що кожен їх храм має купити свічок мінімум на 500 гривень в місяць. Враховуючи кількість підконтрольних церков – лише це приносить близько 125 тисяч гривень в місяць.
 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Инна Пятниковская
4 березня, 2020 9:04:14

А в это время люди, достойные наилучшего, бедствуют. К сожалению, он не один такой и подобное есть не только в этой епархии. Также знаю, что деньги житомирской епархии и в частности руководству церков щедро вливает один житомирский так называемый меценат, которого я знаю с раннего детства. Видимо, "меценат" имеет интерес, так как сам выкрещенный иудей, масон, вырос в семье не только далёкой от православия, но и ненавидящей славян. Так масоны внедряются в православные храмы. Не буду детально описывать всё, но могу рассказать много чего, сейчас некогда, может, потом.

Инна Пятниковская
4 березня, 2020 12:43:19

И ещё есть неподтверждённая информация, что церкви и секты занимаются хранением и сбытом наркотиков. Что касается этой церкви на житомирском Подоле, я в том районе живу и видела неоднократно как к ней подъезжали на авто и заходили на её территорию представители азербайджанской диаспоры в Житомире. И всё думаю что они там забыли.