26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирські волейболісти виграли домашній фінал і стали володарями Кубку України

Житомирські волейболісти виграли домашній фінал і стали володарями Кубку України

  • 3 березня, 2020 8:54
У Житомирі в спортивному комплексі «Динамо» 2 березня завершився «Фінал чотирьох» чоловічого Кубка України з волейболу сезону 2019-2020 років. У ньому виступали три клуби Суперліги - житомирський «Житичі-ЖНАЕУ», львівський «Барком-Кажани», чернігівський «Буревісник-ШВСМ» - а також клуб другої ліги ВК «Решетилівка». Перемогу вперше здобув клуб з Житомира.

Як повідомляє sport.ua, обидва півфінальні матчі завершилися несподівано. Так, діючий на той момент володар Кубка країни (причому в попередніх трьох сезонах поспіль), дворазовий чемпіон України, лідер нинішнього турніру в чоловічій Суперлізі і недавній учасник європейського Кубка ЄКВ львівський «Барком-Кажани» з рахунком 0:3 програв господарям майданчика волейболістам місцевого клубу «Житичі-ЖНАЕУ». А команда з Полтавської області, для якої вже сам вихід до квартету найсильніших виявився величезним успіхом, у важкому п'ятисетовому матчі завдала поразки студентам з Чернігова.

У матчі за 3 місце львів'яни без особливих проблем переграли «Буревісник-ШВСМ». І також легко в фіналі житомирські волейболісти перемогли ВК «Решетилівка» 3:0.

Таким чином, «Житичі-ЖНАЕУ» вперше в своїй історії стали володарями Кубка України з волейболу серед чоловіків. А рекордсменом країни як і раніше є харківський «Локомотив», який 13 разів вигравав цей почесний трофей.
 

Фінал

«Житичі-ЖНАЕУ» (Житомир) - ВК «Решетилівка» (Полтавська обл.)
3:0 (25:14, 25:14, 25:18)

Матч за 3 місце

«Барком-Кажан» (Львів) - «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів)
3:0 (25:17, 25:15, 25:14)


Склад «Житичі-ЖНАЕУ» володаря Кубка України: Микола Рудницький (капітан команди), Володимир Остапенко, Олександр Наложний, Віталій Бондар, Микита Лубан, Микола Куранов, Анатолій Хваста, Микола Мороз, Артур Гандзій, Олег Антонюк, Артем Омельченко, Роман Калатінець, Дмитро Кузьменко. Головний тренер Сергій Терейковський.
Поділитись

Новини по темі: