29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Місто-сусід Житомира скидає в Тетерів забруднені стічні води. ФОТО

  • 28 лютого, 2020 8:26
Водоканал міста Коростишів має зруйновані очисні споруди і скидає у Тетерів неочищені стічні води. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу, яка днями провела позапланову перевірку підприємства.

Під час перевірки також виявили, що комунальне підприємство не має дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.
 

"Очисні споруди каналізації утримуються в неналежному стані (перебувають у зруйнованому стані), як наслідок неналежної роботи зазначених споруд, недостатньо очищені стічні води скидаються у р. Тетерів з показниками що перевищують встановлені нормативи ГДС", - інформують екологи.


Державною екологічною інспекцією Поліського округу вищезазначеному підприємству було розраховано та пред’явлено за наднормативні скиди забруднюючих речовин в р. Тетерів претензію на суму 203 231 грн, яка на даний час не сплачена.

"Станом на сьогодні вживаються заходи щодо пред’явлення позову до Господарського суду, для примусового стягнення коштів", - додає екологічна інспекція.





Поділитись

Новини по темі: