23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Пригоди двох друзів: поки полісмени розбиралися з водієм, п'яний пасажир сів за кермо і в'їхав в пеньок

Пригоди двох друзів: поки полісмени розбиралися з водієм, п'яний пасажир сів за кермо і в'їхав в пеньок

  • 21 лютого, 2020 16:46
У Радомишлі, доки правоохоронці доставляли водія ВАЗу до відділення поліції для складання протоколу, п’яний пасажир скористався його автівкою, потрапив у ДТП та втік. Події розгорталися у райцентрі вночі 19 лютого. Про це "ЖЖ" повідомили у ГУ Нацполіції Житомирської області.
 

"На одній із вулиць м. Радомишля патрульні поліцейські групи реагування місцевого відділення зупинили автомобіль ВАЗ 2107 за порушення Правил дорожнього руху. В автівці їхали місцеві жителі. Під час спілкування з водієм поліцейські помітили у нього зовнішні ознаки сп’яніння, однак від застосування алкотестера, як і від медичного освідування, керманич відмовився. Для подальшого складання адміністративного протоколу за відмову від проходження відповідного огляду (ст. 130 КУпАП) правоохоронці разом із 32-річним водієм вирушили до відділення поліції", - пояснюють у ГУНП. 


Чоловік залишив автівку із ключем у замку запалення під наглядом свого товариша. Повернувшись за деякий час, ані автівки, ані знайомого чоловік не застав і звернувся до поліції.

Через кілька хвилин поліцейські виявили автомобіль за квартал від місця його паркування. ВАЗівка була механічно пошкоджена, бо новий її водій не впорався з кермуванням, виїхав за межі проїзної частини та в’їхав у пень. Після того керманич залишив місце пригоди.

Місце перебування 21-річного пасажира автівки, причетного до ДТП, поліцейські швидко встановили. Парубка доставили до медичного закладу для освідування його стану. Лікарі засвідчили, що чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння (близько 1,7 проміле). 

Тепер власнику ВАЗіу загрожує адміністративна відповідальність за відмову від проходження огляду на стан сп’яніння, а його товаришу, окрім адміністративної (за нетверезе кермування та ДТП з механічним пошкодженням транспортного засобу), ще й кримінальна - за незаконне заволодіння автомобілем.
Поділитись

Новини по темі: