20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Посадовець житомирської податкової підробляв за рахунок видачі незаконних дозволів АЗС

Посадовець житомирської податкової підробляв за рахунок видачі незаконних дозволів АЗС

  • 13 лютого, 2020 11:12
Начальник управління Державної податкової служби в Житомирській області підпільно видавав АЗС дозволи на продаж пального. Про це повідомляє прокуратура Житомирщини.

"За версією слідства, посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч інтересам суспільства і держави, організував протиправний механізм видачі дозволів на продаж пального місцевим підприємцям. Установлено, що протягом червня-серпня 2019 року, порушуючи вимоги чинного законодавства, незважаючи на відсутність у підприємців необхідних документів, підозрюваним було видано 77 незаконних дозволів для автозаправних станцій в області", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, унаслідок протиправних дій податківця місцевому бюджету спричинено збитків на суму понад 700 тис. грн.

Наразі начальнику управління по контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС в Житомирській області повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

"Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від займаної посади", - додають у прокуратурі.
Поділитись

Новини по темі: