24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Під час перевірки якості харчування в школах і дитсадках Житомирщини виявили численні порушення

Під час перевірки якості харчування в школах і дитсадках Житомирщини виявили численні порушення

  • 13 лютого, 2020 10:16
Протягом січня 2020 року у навчальних закладах Житомирщини було здійснено 110 перевірок якості харчування дітей. За інформацією Держпродспоживслужби області, у 83 закладах освіти були виявлені порушення.
 

"Всього проведено 110 заходів державного нагляду, у тому числі: з питання дотримання санітарного законодавства – 87 заходів, з питання безпечності харчових продуктів  – 23 заходи. В ході проведення заходів державного нагляду виявлено порушення вимог чинного законодавства в 83 закладах освіти, в тому числі: з питання дотримання вимог санітарного законодавства – в 70 закладах, в сфері безпечності харчових продуктів – в 13 закладах", - йдеться у повідомленні.


В рамках перевірок в закладах освіти двох районів області було вилучено 18,20 кг неякісної та небезпечної продукції харчування із вичерпаним терміном реалізації.

"Керівникам закладів надано 76 приписів та розпоряджень щодо усунення виявлених порушень чинного законодавства. Відсторонено від роботи 6 осіб, які не пройшли своєчасно періодичний профілактичний медичний огляд", - додають у Держпродспоживслужбі.

Також до адміністративної відповідальності притягнуто 38 посадових осіб закладів освіти в 16 районах області.
Поділитись

Новини по темі: