29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • На Житомирщині врятували чоловіка, який провалився під тонку кригу

На Житомирщині врятували чоловіка, який провалився під тонку кригу

  • 12 лютого, 2020 12:36
У Житомирській області чоловік провалився на річці під кригу і провів у воді понад пів години. Подія сталася 11 лютого у селі Квітневе Попільнянського району. Про це "Журналу Житомира" повідомили в Управлінні ДСНС України у Житомирській області.
 

"Постраждалий рибалка, опинившись у крижаній водоймі, одразу почав гукати на допомогу. На річці в цей час він був один. Лише через півгодини його помітила випадкова перехожа, яка й викликала рятувальників", - інформують у службі порятунку. 


Вже за 10 хвилин рятувальники прибули до місця події. Вони встановили, що потопаючий чоловік знаходиться у проломі на відстані 50 м від берега. На гумовому човні вони підібрались до місця пригоди. 

"Товщина криги складала близько 4 см, тому бійці ДСНС не плили, а ковзали по льоду. Вони проклали від човна до пролому штурмову драбину, по якій витягнули потопаючого та поклали в плавальний засіб. З берега інші рятувальники мотузкою підтягнули човен з врятованим", - повідомляє ДСНС.

На суші потерпілого укутали ковдрами для обігріву та на ношах передали до карети "швидкої". Із попереднім діагнозом "загальне переохолодження тіла" 50-річного постраждалого госпіталізовано до лікарні.
Поділитись

Новини по темі: