20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Богдан звільнений з поста глави Офісу президента

  • 11 лютого, 2020 11:59
  • 1
Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Андрія Богдана з посади голови Офісу президента України.

Документ датовано 11 лютого і опубліковано на сайті ОПУ, передає "Левый берег".

"Звільнити Богдана Андрія Йосиповича з посади керівника Офісу президента України", - йдеться у ньому.

Новим главою став Андрій Єрмак, раніше - помічник Зеленського.

Андрій Богдан очолював апарат президента України з 21 травня 2019 року. Раніше він був адвокатом олігарха Ігоря Коломойського. Після свого призначення він заявив: "Я був адвокатом багатьох політиків і бізнесменів, але вас цікавить одне, тому пояснюю - я не є юристом або адвокатом Коломойського", - прокоментував тоді Богдан.

Увечері 31 липня низка ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили, що Богдан написав заяву про відставку. При цьому була оприлюднена нібито фотографія цієї заяви, де йдеться про "звільнення за власним бажанням з моменту бажання".

Офіційного підтвердження цієї інформації не було до ранку 1 серпня. Навпаки, заступник Офісу президента Руслан Рябошапка спростовував відставку Богдана.

2 серпня Зеленський підтвердив, що Богдан написав заяву на звільнення, але зробив це разом з іншими людьми з команди президента.
 

"Ми не тримаємось за владу. Ми, - усі ключові люди, які зі мною прийшли, - домовилися від самого початку, що напишемо заяви на звільнення. Якщо суспільство або президент відчуватимуть, що та чи інша людина не може впоратися з поставленими Україною завданнями , то в будь-який момент ця людина, не тримаючись за крісло, піде у відставку", - заявив Зеленський.


Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підтвердив наявність конфліктів у його команді, які заважають працювати. Раніше у декількох ЗМІ з'явилася інформація про те, що між главою ОПУ Андрієм Богданом і помічником Зеленського Андрієм Єрмаком можуть бути певні розбіжності. Сам Єрмак заперечує конфлікт, за його словами, у них у команді немає жодної конкуренції.

"Я прийшов з президентом у команду, я працюю, безпосередньо виконуючи доручення президента. І я можу вам сказати, вважаю це правильним і це моя позиція: у мене з усіма членами команди поважні робочі відносини", - заявив він.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

11 лютого, 2020 17:59:23

Лєнку не поділили? Дакакаяразніца)