29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Він був живий, для чого їхати?» Головний лікар виправдовує некомпетентних співробітників лікарні. ВІДЕО

«Він був живий, для чого їхати?» Головний лікар виправдовує некомпетентних співробітників лікарні. ВІДЕО

  • 4 лютого, 2020 14:16
  • 1
У Житомирі біля лікарні у «швидкій» помер чоловік з Андрушівського району. Донька звинувачує медиків у ненаданні допомоги її батькові. Чоловіка перевозили у старенькому УАЗіку прямо на підлозі. Авто зламалося, а поки водій його ремонтував, пацієнту стало погано і він помер. Про цю жахливу трагедію писав «Журнал Житомира».

«Хворих везли на обстеження у санітарній машині. Наче в маршрутці у салоні перебувало восьмеро людей. Пацієнта, який не міг сам ходити, поклали просто на підлогу і 40 кілометрів його підкидало на нерівній дорозі. Таке відео відняла донька померлого. За її словами, батька направили робити томограму мозку. Пухлина не підтвердилась і медсестра, що його супроводжувала, лишилася в обласній лікарні. Пацієнти, родичі та ще одна медсестра сіли в авто, але тільки-но виїхали за місто, як воно зламалося», – йдеться у сюжеті ТСН.


Дочка розповідає, що через 40 хвилин у холодній машині батько знепритомнів і вона побігла за допомогою до лікарні, біля якої зламалось авто, але там їй сказали: "Стояв лікар-акушер. Я попросила допомогти. Він сказав, що так не робиться, дзвоніть своєму лікареві", - згадує донька.

«Інна подзвонила медсестрі, а та зв'язалась з Андрушківською лікарнею. Звідти на підмогу вислали ще одне авто. Утім, за 2,5 години серце чоловіка відмовило і він помер. Його донька обурена і у всьому звинувачує медиків. Медсестра ж виправдовується, що авто лише для транспортування, обладнання для реанімації немає. Швидку ж не викликала, бо мовляв, була зайнята», – повідомляють у сюжеті.


Керівництво Андрушівської лікарні жінку підтримує. "Він був живий, то для чого викликати. Він був живий, для чого їхати. Коли він почав помирати, то за 2-3 хвилини не встигли нікого викликати", - каже головний лікар Андрушівської ЦРЛ Юрій Ющинський.

Реанімобіля, кажуть, у них взагалі немає. Лише старі санітарні машини. 

Перевозити хворих у таких машинах взагалі не можна, впевнений очільник лікарні, біля якої помер чоловік. Аби з'ясувати хто винен, проводить термінову нараду. 

"Неправильний алгоритм дій щодо виклику швидкої. Вони дзвонять в Андрушівку за швидкою, а до підстанції "швидкої" тут сто метрів. “103” набираєтьяс і тут же швидка приїжджає протягом хвилини", - каже головний лікар Житомирської районної лікарні Тарас Собко.


Чому ж його підлеглі не прийшли на допомогу, обіцяє з'ясувати. 

В обласному управлінні охорони здоров'я теж анонсують розслідування справи.

Тим часом, донька загиблого Інна Абраменко розповіла, що вже написала заяву до поліції та прокуратури, щодо неправомірних дій працівників Андрушівської ЦРЛ. Обіцяє не залишити цю справу і довести її до кінця.

 
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Ігор Омельчук
5 лютого, 2020 10:19:10

Він був живий, для чого їхати? <br /> Він помер, для чого їхати? <br /> ескулапи, блд.