24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Більше не поганяєш. На дорогах встановлять камери автофіксації порушень ПДР

Більше не поганяєш. На дорогах встановлять камери автофіксації порушень ПДР

  • 31 січня, 2020 18:59
На житомирських дорогах, як і по всій країні, запрацює нова система фіксації порушень правил дорожнього руху. Зараз Міністерство інфраструктури залучає до цього міську владу.

Як заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, в Україні планують встановити автоматизовані камери. Вони будуть виявляти порушників, фіксувати це, після чого водіїв штрафуватимуть.

Планується, що спочатку система запрацює в тестовому режимі - це трапиться в березні 2020 року. Для цього вже придбано Центр автоматизованої обробки даних, програмне забезпечення і 30 комплексів автоматичної фіксації порушень.

До реалізації проекту по впровадженню локальних програм безпеки вже залучили Київ, Одесу, Харків, Кам'янець-Подільський, Дніпро і Львів. Ці міста вже облаштовують інфраструктуру безпеки: системи зниження швидкості біля шкіл, велодоріжки і пішохідні переходи. Всього, до кінця року, підключать всі міста і на дорогах встановлять 250 камер для фіксації порушень.
 

Як знизити аварійність?

Варто зазначити, що за 2019 рік в Україні відбулося близько 160 тисяч ДТП, в яких травмувалося понад 32 тисяч осіб (близько 90 осіб щодня). Дані показники спричинили за собою соціально-економічні втрати в розмірі 68,9 мільярдів гривень, що становить майже 2% ВВП.

Для того, щоб знизити аварійність на дорогах країни Уряд вирішив прискорити впровадження автофіксації порушень ПДР, яка є частина державно програми безпеки.

Уряд планує знизити аварійність на 30%. Саме тому на державну безпеку в поточному році з бюджету виділено 3,2 мільярда гривень.
 

Правильне облаштування пішохідних переходів

Крім введення системи автофіксації порушень, також передбачено впровадження нових стандартів при облаштуванні пішохідних переходів, розв'язок і інших об'єктів.

«Передбачено побудувати і облаштувати 35 розв'язок кільцевого типу, 20 різнорівневих пішохідних переходів, 500 пішохідних переходів в місцях з найбільшою концентрацією ДТП, автономне освітлення 500 пішохідних переходів. Також буде ліквідовано 16 місць концентрації ДТП, встановлено дорожні знаки з підсвіткою та сигнальними лампами», - підкреслив Владислав Криклій.
 

Як знизити смертність на дорогах: керівництво до дії

 
Поділитись

Новини по темі: