23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • На Житомирщині знайдено останки солдата Червоної Армії який загинув в 1941 році. ФОТО

На Житомирщині знайдено останки солдата Червоної Армії який загинув в 1941 році. ФОТО

  • 28 січня, 2020 21:25
Сьогодні 28 січня 2020 в Пулинському районі на Житомирщині було знайдено останки солдата Червоної Армії. Воїн загинув у липні 1941-го року боронячи Житомирщину від загарбників.

"Тут глибина більше метра. Солдат мав при собі 2 протигази та великий осколок в районі грудної клітини. В районі шиї знайдені петлиці, які свідчать про те, що він був старшим сержантом або старшиною. Нажаль медальйону або документів при ньому знайдено не було. Воїн залишиться невідомим", - прокоментували пошуковці Історико-патріотичного об'єднання «Пошук».

Нагадаємо, 18 січня 2020 пошуковці відпрацювали інформацію від колег з Бердичева, про знайдені останки трьох солдат на людських городах у селі Семенівка (Бердичівського району).

"Солдат №1 лежав на глибині 70 см. Загинув від попадання кулі/осколку в голову. При ньому було знайдено каску СШ-39, саперну лопатку, ножни від штик-ножа СВТ-40, медальйон типу "ладанка" та підсумки в одному з яких знаходилося портмоне с бумагами. Маємо надію, що це документи та вдасться по ним встановити ім'я солдата, адже записки в ладанках на 99% згнивають"

"Солдат №2 та №3 лежали один на одному на глибині більше метра. Скоріш за все №2 був мінометником адже мав при собі пусті ящики з під мін для ротного міномету зр. 40-го року. Солдат мав при собі 2 ложки, ножик, компас, протигаз та медальйон "ладанка". При солдаті №3 знайдено флягу з білою речовиною (щось схоже на молоко), лопатку, 2 котелки зр. 36-го року, лопатку та медальйон "ладанка". Біля солдат лежали 3 порожні ящики для дисків кулемета ДП-27".



 

ФОТО, із слабкими нервами дивитися не рекомендується (18+)



знайдено останки солдата Червоної Армії

знайдено останки солдата Червоної Армії

знайдено останки солдата Червоної Армії

знайдено останки солдата Червоної Армії

знайдено останки солдата Червоної Армії

знайдено останки солдата Червоної Армії
Поділитись

Новини по темі: