18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Через виставу «Євгеній Онєгін» російською мовою на Житомирщині розгорівся скандал

Через виставу «Євгеній Онєгін» російською мовою на Житомирщині розгорівся скандал

  • 27 січня, 2020 16:11
У Новоград-Волинському (Житомирської області) місцеві  мешканці неоднозначно зустріли новину про те, що в місті збираються показати спектакль «Євгеній Онєгін» російською мовою.

Інформацію з фото міської газети зі статтею «Битва культур на головній сцені Новограда» опублікували в Facebook в паблік «Братство ОУН-УПА Новоград».

У газеті розміщена також афіша вистави.
 


Обурені жителі пишуть, що в місці, де дислокується 30-я окрема механізована бригада, яка однією з перших воювала з російськими окупантами на Донбасі, де живуть сім'ї військовослужбовців, загиблих від рук росіян, міське управління культури намагається насаджувати культуру країни-агресора.
 


Відзначимо, до війни в Новоград-Волинському розміщувалося кілька військових частин, пізніше вони були розформовані. Але все ж більшу частину населення складають саме військові та їхні сім'ї. Війна на сході України торкнулася майже всіх жителів Новограда. Тому пропагування російської культури, яка хоч і увійшла в число світової класики, дуже болісно для жителів міста.

Однак в соцмережах разом з підтримкою думки про несвоєчасність показу твору Пушкіна на сцені міського театру, з'явилися й інші думки.
 


Раніше «Журнал Житомира» повідомляв про те, що в Новоград-Волинському осквернили пам'ять загиблого бійця АТО Юрія Глухова. Спочатку невідомі влаштували погром на міському кладовищі і розбили пам'ятник на могилі героя. Після цього вони знищили табличку-вказівник на вулиці, яка носить ім'я Юрія Глухова.

Варто додати, що мешканці Житомира спокійно поставилися до прем'єри вистави російською мовою. "Євгеній Онєгін" відбудеться 9 лютого 2020 року, в неділю в Житомирському театрі ім. І. Кочерги. Ціна квитків від 100 грн. У продажу залишилося 20% квитків.
Поділитись

Новини по темі: