23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Водоканал закликає житомирян не змивати у каналізацію сміття і непотріб. ФОТО

Водоканал закликає житомирян не змивати у каналізацію сміття і непотріб. ФОТО

  • 24 січня, 2020 12:59

КП "Житомирводоканал" проводить по місту чистку каналізаційний колодязів. За інформацією підприємства, деякі житомиряни плутають унітази і колодязі зі смітниками, викидаючи туди весь непотріб.

"Конструкція на першій світлині - каналізаційний колодязь. У нашому місті їх близько 15 000. Дехто з містян плутає каналізаційні колодязі зі смітниками і викидає туди своє сміття. Сьогодні ми "виловили" з колодязів, що на 1-ому Паровозному, Мистецьких воротах, площі Соборній, Довженка, Київському шосе, кілька десятків кілограмів сміття: ганчірки, підгузки, вішаки, перемикачі, вологі серветки, які розкладаються століттями, гумові рукавички", - інформує комунальне підприємство.



 
Також комунальники пояснили, що коли забиваються колодязі - порушується процес каналізування нечистот: стоки не можуть рухатися каналізаційними мережами до очисних споруд. У такому випадку вони або затоплюють перші поверхи будинків, або ж підвальні приміщення.

"Житомиряни, будьте свідомими: не використовуйте унітази і каналізаційні колодязі, як смітники! У них зовсім інше призначення. Поважайте себе, своїх сусідів, свій дім, своє довкілля", - закликає "Житомирводоканал".











Поділитись

Новини по темі: