29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Міськрада придбала в Житомирі 5 квартир і роздала їх переселенцям

  • 15 січня, 2020 16:57
Міська рада на вторинному ринку придбала п’ять квартир у Житомирі для тимчасового проживання переселенців. Загалом придбали одну однокімнатну, три двокімнатні та одну трикімнатну квартири.

Як повідомляє Житомир інфо, на засіданні міськвиконкому 15 січня ці квартири включили до фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.
 

«У грудні місяці було придбано п’ять квартир за рахунок співфінансування з державного і міського бюджетів. Це одна трикімнатна квартира, одна однокімнатна і три двокімнатні квартири. Проєктом рішення пропонується включити їх до житлового фонду для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у місті Житомирі», - розповіла на засіданні виконкому начальник відділу по обліку та розподілу жилої площі міськради Надія Сидун.


У додатку до проєкту рішення виконкому про включення жилих приміщень до фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у м. Житомирі, опублікованому 9 січня на сайті міськради, міститься перелік придбаних квартир.



Наступним рішенням виконком 15 січня погодив надання цих квартир для тимчасового проживання родинам переселенців.
 

«Було розглянуто на засіданні житлової комісії з питань надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб питання розподілу та надання житлових приміщень, віднесених до даного фонду, внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на обліку для одержання такого житла. Комісія рекомендувала надати ці квартири у тимчасове користування, строком до 1 року, без реєстрації, адже саме так передбачено постановою Кабміну. Квартири розподілені відповідно до рейтингу», - доповіла Надія Сидун.


Заступниця міського голови Світлана Ольшанська уточнила, що п’ять нещодавно придбаних квартир розподілили згідно з рейтингом між родинами переселенців. З цих п’яти родин, які отримали житлові приміщення для тимчасового проживання, три сім’ї, які мешкали у готелі «Житомир».

Як повідомляв «Журнал Житомира», готель «Житомир» продали на аукціоні за 60 млн грн. У готелі ще проживали кілька сімей переселенців, які до останнього не хотіли з'їжджати з проданої будівлі.
Поділитись

Новини по темі: