19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Забрали документи і погрожували зброєю: на Житомирщині 7 чоловіків тримали у трудовому рабстві. ФОТО

Забрали документи і погрожували зброєю: на Житомирщині 7 чоловіків тримали у трудовому рабстві. ФОТО

  • 15 січня, 2020 12:53
У Житомирській області правоохоронці викрили групу осіб, які підозрюються у торгівлі людьми та примусовому утриманні протягом тривалого часу семи чоловік. 

Як повідомляє «Журналу Житомира» прес-служба прокуратури Житомирської області, 15 січня у межах досудового розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) КК України правоохоронці провели ряд обшуків. 
 

«В ході проведених слідчих дій в одній із будівель, яку займають фігуранти кримінального провадження, виявлено сімох осіб, один з них громадянин іншої держави (Білорусь), яких протягом тривалого часу примусово утримували з метою трудової експлуатації у неналежних умовах проживання та харчування», - сказано у повідомленні. 


У прокуратурі уточнили, що під час операції правоохоронців один чоловік, який утримувався проти волі, утік. 

«Установлено, що четверо осіб на території Олевського та Ємільчинського районів Житомирщини організували переховування людей, попередньо їх завербувавши та використовуючи на різних роботах. До того ж, у насильно утримуваних сімох людей відібрали документи», - сказано у повідомленні. 

Зловмисники утримували чоловіків віком від 20 до 50 років, причому окремі з них мали інвалідність. 

«До утримуваних людей застосовували насильство, їм забороняли залишати місця так званого «проживання» та «роботи», припиняли спроби супротиву», - розповіли у прокуратурі. 

За інформацією відомства, у приміщеннях під час обшуків виявили вогнепальну нарізну зброю, боєприпаси та вибухівку. Наразі чотирьох осіб затримано, зловмисникам загрожує покарання позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.









Поділитись

Новини по темі: