19 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області скажений кіт покусав чотирьох людей і здох

  • 15 січня, 2020 8:22
У Новограді-Волинському кіт породи «шотландський висловухий» напав на власних господарів та покусав їх. Як виявилося, у тварини був сказ. 

Про це повідомляє сайт Житомир лайф з посиланням на управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

За словами представників Держпродспоживслужби, кота містяни перевезли кота у Новоград з Хмельницької області в кінці 2019 року. Після того, як він почав поводити себе агресивно, та покусав чотирьох членів родини, люди звернулися до медичного закладу.

Фахівці почали наглядати за твариною, яка померла за кілька днів. Тіло кота забрали до лабораторії, де фахівці взяли необхідні проби та направили їх до Житомирського лабораторного центру. Саме там і виявили, що у тварини був сказ.

Наразі власники тварини проходять курс антирабічного лікування.

Разом з тим, на вулицях декількох вулицях Новограда-Волинського міська рада оголосила карантин. Також члени комісії наполягають на обов’язковому щепленні домашніх тварин, яке господарі скаженого домашнього улюбленця якраз проігнорували.

Варто зазначити, що випадок сказу у Новограді-Волинському не перший. З початку року представники Держпродспоживслужби зафіксували випадок сказу й у Бердичівському районі. Там хворий на сказ собака покусав свого господаря.
Поділитись

Новини по темі: