20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомир хоче стати столицею української космонавтики

  • 13 січня, 2020 11:57
У Житомирі підписали угоду про створення регіонального інноваційно-космічного кластеру «Полісся». Як пояснюють в ОДА, діяльність такого кластеру сприятиме формуванню позитивного іміджу Житомирської області як інноваційного, високотехнологічного регіону, який розвиває перспективні космічні технології, здійснює підготовку кадрів космічної сфери.

Угоду підписали 12 сторін: Житомирська ОДА, Житомирська облрада, Житомирська міськрада, Державне космічне агентство України, Національний центр управління та випробування космічних засобів, Музей космонавтики ім. С.П. Корольова, Житомирський агроекологічний університет, Житомирський військовий інститут ім. С.П. Корольова, Андрушівська народна обсерваторія, ГО «Асоціація Ноосфера», ТОВ «ЕСРАЙ Україна», Центр робототехніки та мейкерства «Robot.ON», Житомирська загальноосвітня школа №8.

Перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко відмічає, що підписання угоди про створення регіонального інноваційно-космічного кластеру – це важливий крок у розвитку сучасних космічних і геоінформаційних систем та технологій для вирішення інформаційної, продовольчої, економічної та екологічної безпеки.

Відповідно до документу інноваційно-регіональний кластер діятиме за такими напрямами:
 
  • підвищення рівня конкурентоспроможності регіону за рахунок забезпечення розвитку інфраструктури і високих технологій;
  • створення регіональної системи дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) і забезпечення системного отримання даних ДЗЗ для задоволення суспільних потреб у сфері безпеки, агропромислового виробництва, земельних відносин, природокористування, розвитку територій, будівництва та інженерних досліджень, екологічного моніторингу, моніторингу надзвичайних ситуацій тощо;
  • створення регіональної системи інформаційного забезпечення і моніторингу для нової моделі управління регіоном на платформі сучасних космічних та геоінформаційних систем;
  • збереження історико-культурної спадщини;
  • створення привабливого туристичного продукту;
  • інтегрування в європейські та світові проєкти (програми) у сфері космосу і космічних технологій, сприяння реалізації відповідних міжнародних і національних науково-освітніх, технологічних та культурних проєктів.







Поділитись

Новини по темі: