28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Суд відправив за ґрати водія авто, який збив на Житомирщині велосипедиста

Суд відправив за ґрати водія авто, який збив на Житомирщині велосипедиста

  • 9 січня, 2020 8:23
У Житомирській області до трьох років позбавлення волі засудили водія авто, який в травні 2018 року на смерть збив велосипедиста. Про це "Журналу Житомира" повідомили у пресслужбі прокуратури Житомирщини.

"У ході судового розгляду встановлено, що у травні 2018 року, 24-річний житель Новоград-Волинського району, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, близько 03.15 год, рухаючись по автодорозі у місті Баранівці, не впорався з керуванням автомобіля, унаслідок чого виїхав за межі проїзної частини, на узбіччя, де здійснив наїзд на велосипедиста", - йдеться у повідомленні.

Від отриманих травм потерпілий помер на місці ДТП.

За результатом розгляду справи, вироком Баранівського районного суду водія визнано винним у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 286 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 роки.

Також вироком суду винного у скоєнні смертельної ДТП зобов’язано сплатити на користь неповнолітньої доньки потерпілого кошти на відшкодування завданої шкоди, у виді щомісячних платежів у розмірі 880 грн до досягнення нею повноліття, тобто, до 2026.
Поділитись

Новини по темі: