29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Героїчний вчинок 13-річного хлопця врятував життя літньої пенсіонерки

Героїчний вчинок 13-річного хлопця врятував життя літньої пенсіонерки

  • 2 січня, 2020 15:18
У Житомирській області 13-річний хлопець врятував з палаючого будинку 88-річну жінку, яка не могла самостійно залишити оселю. Про героїчний вчинок дитини "Журналу Житомира" повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області.
 

"13-річний Віктор Іващенко мешканець села Дружбівка Коростенського району йшов по вулиці і побачив дим з вікна приватного будинку. Зачерпнувши відро води з криниці на подвір’ї, юнак побіг в середину. Вітя вилив його у "сінях" і почав шукати господиню. Бабуся сиділа на ліжку в одній із кімнат. Хлопчина вивів її на вулицю та побіг повідомити про пожежу сусідам та онукові, що проживає в кінці вулиці. В цей час пенсіонерка сказала, що в оселі повинен бути ще один її онук із Києва. Селяни зателефонували на "101" та пішли на пошуки чоловіка", - розповідають у ДСНС.


Онук, орієнтовно 40-річного віку, спав на ліжку в дальній кімнаті. Громадяни розбудили його та вивели з оселі. Ні бабця, ні її родич медичної допомоги не потребували.

Доки селяни рятували мешканців будинку, доступ кисню сприяв швидкому розповсюдженню вогню по дерев’яному будинку. На момент прибуття вогнебрців 37-го Державного пожежно-рятувального поста полум’я вже повністю охопило оселю із середини та половину даху. На допомогу було залучено ще відділення 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини. 

"Оскільки поруч не було вододжерела, фахівцям ДСНС довелося їздити на дозаправку водою на річку, що за 7 км від місця події. О 14:49 пожежу локалізували та після тривалого проливання конструкцій оселі о 19:03 ліквідували", - розповідають рятувальники.

Причину виникнення загоряння та усі обставини наразі встановлюються. Що стосується юного героя, то 13-річний Віктор буде нагороджений Управлінням ДСНС Житомирщини, а також поданий на участь у Всеукраїнській акції "Герой-рятувальник року".
Поділитись

Новини по темі: