19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Житомирський драмтеатр покаже прем'єру казки-фентезі «Фантастична Мері»

Житомирський драмтеатр покаже прем'єру казки-фентезі «Фантастична Мері»

  • 26 грудня, 2019 8:16
Житомирський академічний музично-драматичний театр імені Кочерги у четвер, 26 грудня, покаже прем'єру вистави "Фантастична Мері". Режисером і автором сценарію вистави є Петро Авраменко.

До постановки долучився весь акторський склад театру, передає Укрінформ.
 

"Фантастична Мері" - це казка-фентезі для дітей шкільного віку. Але завдяки їй багато чого навчитися зможуть і дорослі. За основу сценарію взята відома історія про сім’ю, яка шукає няню, і на цей сюжет написана абсолютно нова версія. У виставі Мері Поппінс не є стандартним персонажем, адже вона пов’язана з космосом”, - розповів Авраменко.


За його словами, казка розповідає про сім’ю, в якій є непорозуміння між поколіннями. Діти не розуміють, чому батьки постійно на роботі й не приділяють їм достатньо часу, а дорослі забули, як самі були маленькими. Тож сім'ю врятує Мері Поппінс, яка виступає уособленням вселенської мудрості.

Крім того, казка зачіпає і відносини між дітьми. За сюжетом вони потраплять до Країни розбитих сердець і там зрозуміють, що таке злість, заздрість, ненависть.

"Казка-фентезі також орієнтована на те, аби познайомити дітей з планетами Сонячної системи. На сцені з’являтимуться і планети, і космічний корабель. Таким чином, глядачі ще й зможуть трішки повчитися", - зауважив Авраменко.

Поділитись

Новини по темі: