18 квітня, 2024
Ми в соцмережах

На Житомирщині обрали дві локації, де в майбутньому можуть з'явитися індустріальні парки

  • 24 грудня, 2019 8:24
Житомирська область була обрана для впровадження пілотного проєкту з побудови індустріальних парків. З-понад 30 об’єктів обрали дві ділянки у регіоні, які можуть найближчим часом перетворитися на індустріальні парки. Про це «Журналу Житомира» повідомили у Житомирській облдержадміністрації.

Директор Агенції регіонального розвитку Житомирської області Артем Сачук зазначив, що для втілення пілотного проєкту в регіоні обрали дві ділянки – у Малині та с. Іванівка Житомирського району. 

За словами експерта EVON Group Валерій Кирилка, ці ділянки ще не готові, аби інвестор на них зайшов вже завтра. Проте вони є дуже привабливими для розвитку бізнесу. І наразі ведеться посилена робота для покращення цих ділянок та створення там потрібних умов, які будуть цікавими для інвестування.

Наразі на Житомирщині лідирує індустріальний парк у м. Коростень, де вже створене виробництво меблів.

В ОДА наголошують, що Житомирщина надзвичайно цікава для інвесторів через близькість до столиці, зручний транспортний коридор, можливість розвивати власний аеропорт.

Нагадаємо, депутати Житомирської міської ради в 2016 році прийняли рішення про створення індустріального парку «ЖИТОМИР-СХІД» («ZHYTOMYR-EAST»). Станом на кінець 2019 року, парк фактично так і не було створено.
Поділитись

Новини по темі: