20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі за дезертирство військового-контрактника посадили на 5,5 років

У Житомирі за дезертирство військового-контрактника посадили на 5,5 років

  • 23 грудня, 2019 9:11
У Житомирі до 5,5 років позбавлення волі засудили сержанта-контрактника з 95-ї бригади, котрий не з'явився на військову службу. Про це повідомляє пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України.

Встановлено, що в квітні 2015 року військовослужбовець 95-ї окремої десантно-штурмової бригади не з’явився за місцем проходження контрактної служби у військову частину. 4 місяці молодший сержант проводив час на власний розсуд, поки не був затриманий на Харківщині за підозрою у вчиненні крадіжки. За цей злочин він нині відбуває покарання у виправній колонії.
 

"При цьому військовий-контрактник до того вже був судимий за незаконне заволодіння транспортним засобом та крадіжку", - додають у військовій прокуратурі.


Вироком Богунського районного суду міста Житомира військовослужбовця визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України.

"Молодшого сержанта засуджено до 5 років та 6 місяців позбавлення волі за самовільне залишення військової частини в умовах особливого періоду", - йдеться у повідомленні.
Поділитись

Новини по темі: